logo

Aktuality

Předseda Sdružení Libor Lukáš zasílá otevřený dopis předsedovi Dětí Země Miroslavu Patrikovi

28. 9. 2021

Předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě (SRDIM) Libor Lukáš zaslal předsedovi sdružení Děti Země Miroslavu Patrikovi otevřený dopis, který navazuje na petici za dokončení dálnice D1 v úseku Přerov-Říkovice. Petici podepsalo 10 tisíc spoluobčanů z Přerovska


Vážený pane předsedo,


obracím se na Vás tímto otevřeným dopisem nejen jakožto předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě (SRDIM), ale především jménem deseti tisíc občanů Přerova a blízkého okolí. Těch občanů, kteří letos na jaře připojili svůj podpis a osobní údaje pod petici, organizovanou naším sdružením. Jejím předmětem je požadavek na dokončení dálnice D1 v úseku Přerov - Říkovice. Toho dálničního úseku, který Vaše sdružení Děti země, pečující údajně o blaho naší planety a jejích obyvatel, různými administrativními a právními kroky dlouhodobě blokuje.


Rád bych Vám touto cestou položil několik otázek: Proč z tepla, pohodlí a klidu své kanceláře v Brně komplikujete život obyvatelům Přerova a okolí, kteří jsou naprosto katastrofálně postiženi nedokončením tohoto dálničního úseku? Je Vám málo, že tito lidé žijí v důsledku mnohaletých obstrukcí ze strany Vašeho rádoby ekologického neziskového hnutí v hluku? Je Vám jedno, že denně dýchají nekvalitní a špatný vzduch? Především kvůli Vám jsou na nedokončeném úseku každý den běžné mnohahodinové kolony, dopravní nehody s mrtvými a zraněnými. Přijde Vám to stále málo? Byl jste se tam vůbec někdy podívat? Zeptal jste se lidí, kteří tam žijí, co vlastně chtějí?


Další podrobnosti naleznete na v přiloženém  otevřeném dopise, který byl s předstihem zaslán na emailovou adresu Miroslava Patrika ze sdružení Děti země.


Dokumenty ke stažení

Otevřený dopis Stáhnout